Staja Giriş Sınavı Başvuru İşlemleri

Bilgilendirme Sınav Başvuru Kılavuzu Staja Giriş Sınavı

Staja Giriş Sınavı
Aday İşlemleri Videosu

Bu videoda Staja Giriş Sınavına katılmak isteyen adayların TEOS Sisteminde ve Dijital Adım Uygulamasında yapması gereken işlemler yer almaktadır.

Sınav bedelini yatırdıktan sonra, mutlaka TEOS Sistemiden sınav başvurunuzu yapınız ve Başvuru Belgenizi alınız.

 

Staja Giriş Sınavı Başvuru İşlemleri

Staja Giriş Sınavı başvuruları, her yılın Nisan, Ağustos ve Aralık aylarında yapılır.

Staja Giriş Sınavı başvurusu, “İlk Başvuru (Dosya)” ve “Tekrar Başvuru” olmak üzere iki şekilde yapılmaktadır. Staja Giriş Sınavına ilk kez başvuruda bulunacak aday, Oda/TESMER Şubesine gitmeden başvuru evrakını “Dijital Adım Mobil Uygulaması” üzerinden yükleyebilecektir. Aday, Oda/TESMER Şubesi, TESMER tarafından yürütülen işlemler aşağıda açıklanmıştır.

 

İlk Başvuru (Dosya)

Staja Giriş Sınavına başvuru yapmak isteyen aday, TEOS’tan (https://login.tesmer.org.tr) yeni hesap oluşturur. Bundan sonraki tüm süreçlerde TEOS kullanıcı hesabını kullanır. 

Aday, Staja Giriş Sınavına başvuru yapmak için TEOS üzerinden “Sınav Başvuruları” menüsüne girerek ön başvurusunu yapar.  Başvuru yapan her aday için TEOS üzerinde dijital dosya oluşur. Dosya içerisinde bulunması gereken evrak listelenir.

Bu evrakların bir kısmı TEOS tarafından oluşturulur. Bir kısmının ise aday tarafından uygulama üzerinden yüklenmesi gerekir. Adayın yüklemesi gereken evrak listesi Dijital Adım Uygulamasına aktarılır. 

Aday, ilgili mobil marketten “Dijital Adım Uygulaması”nı (Uygulama) akıllı telefon veya tablete indirir. TEOS kullanıcı hesabıyla “Uygulama”ya giriş yapar.  Yüklemesi gereken evrak başlıkları ekranda görüntülenir. Belirtilen adımları izleyerek aşağıdaki listede  3, 4 ve 6. sıralarda yer alan evrakları “Uygulama” üzerinden TEOS’a yükler.

Staja Giriş Sınavı Başvuru Evrakları (İlk Başvuru)

 S.No

Evrak

Açıklama

1

SMMM Staj Başvuru Formu

Başvuru gerçekleştikten sonra TEOS tarafından oluşturulur.

2

Staja Giriş Sınavı Başvuru Belgesi

Başvuru gerçekleştikten sonra TEOS tarafından oluşturulur.

3

Adli Sicil Belgesi

e-Devlet kapısı üzerinden alınmış karekodlu adli sicil belgesi (Adli sicil kaydı varsa, mahkeme kararı)

4

e-Mezun Belgesi / Noter Onaylı Diploma

e-Devlet kapısı üzerinden alınmış mezun belgesi  veya noter onaylı diploma (Kimlik bilgileri diplomanın arka sayfasında yer alıyorsa diplomanın her iki sayfasının da noter onaylı olması gerekir.)

5

Taahhütname

Aday tarafından onaylandıktan sonra TEOS tarafından oluşturulur.

6

Biyometrik Fotoğraf

1 adet biyometrik fotoğraf

7

Diğer

TESMER Tarafından gerekli görülen diğer belgeler

Evrakın yüklenmesinden sonra aday TEOS’a girer, TEOS üzerinden kredi kartı veya ilgili banka şubelerinden ödemiş olduğu sınav ücreti ile başvurusunu yapar.

Başvuru evrakını yüklediği halde sınav ücretini ödemeyen adayların ön başvuruları işleme alınmaz.

Uygulama üzerinden evrakını yükleyip, TEOS üzerinden ödemesini yapan adayın, başvuru evrakı, T.C. Kimlik numarası, adı soyadı, evrak adı, tarih ve referans numarası ile   “Onay Bekleyen Evraklar” menüsünde “SGS” başlığı altına ve kişi kartında aşağıdaki şekilde görüntülenir.

Tekrar Başvuru

Sınavda başarısız olanlardan, tekrar sınava girmek isteyenler TEOS üzerinden “Sınav Başvuruları” menüsüne girer,  sınav ücreti ödeyerek sınav başvurusu yapar. Gerekli evrak ilk başvuruda yüklenip onaylandığı için tekrar yüklenmesine gerek yoktur.

 Evrak Takibi

Adaylar, Dijital Adım Mobil Uygulaması veya TEOS üzerinden yüklenen evrakın onay durumunu (onay bekleyen / onaylanan / ret edilen) takip edebilir.

TEOS’a Yüklenen Evrak Kontrolü

Dijital Adım Mobil Uygulaması üzerinden TEOS’a yüklenen evrak, Oda/TESMER Şubesi/TESMER tarafından kontrol edilir.

Kontrolde uygun bulunmayan evraklar “Ret” edilir ve bu ret kaydı “Dijital Adım” uygulamasının “Evrak Takibi” bölümünde evrakı gönderen kişi tarafından görülebilir.

Kontrol edilen ve “Ret” edilmiş olan evrak hakkında TEOS tarafından SMS/e-Posta yolu ile adaya bilgi verilir.